VVS-Huset
+    Kontakt
Håll dig uppdaterad

Låt oss prata avlopp

TIME2018-02-07

Stopp i avloppet är inte så roligt att få. Oftast är det inte något fel på avloppsrören utan det kan bero på att vanorna har ändrats. Mer fett och olja som används vid matlagning som sköljs ner med mindre och kallare vatten gör att risken för ansamlingar ökar som till slut stoppar igen avloppet.

VVS-Huset har hjälpt bostadsrättsföreningar, fastighetsbolag- och förvaltare och privatpersoner med VVS sedan 1932.

Vi kan hjälpa dig med:

  • Rensning och spolning
  • Brunnar
  • Kök
  • Badrum
  • WC-stolar
  • Inbyggda WC-stolar
  • Vattenlås

Installation, underhåll och reparation av avlopp
Vi är experter på avlopp och hjälper dig med installation, underhåll och reparation av avlopp, brunnar, vattenlås, WC-stolar, inbyggda WC-stolar. Dessutom kan vi även hjälpa dig när du ska renovera kök, badrum och tvättutrymmen.

Undvik stopp i avloppet
Tänk på vad som inte ska sköljas eller spolas ner i avloppsrören. Kemikalier, matrester, olja, hårrester och hushållspapper ska inte spolas ner utan ska slängas eller hamna i återvinningen. Det enda som ska spolas ner är det som kommer från kroppen, det vill säga avföring. Toalettpapper får naturligtvis också spolas ner. Undvik att spola ner för mycket samtidigt, spola hellre en gång för mycket.

Lös enklare stopp själv
Ta bort avloppssilen och rensa bort hår och smuts manuellt. Genom att spola med riktigt varmt vatten under några minuter kan lösa enklare stopp. Använd en sugpropp och pumpa över silen för att skapa ett tryck inne i röret. Det kan lösa upp proppen.

Totalt stopp – vi hjälper dig
Får du inte bort stoppet i avloppet själv hjälper vi till att rensa och spola avloppsrören så att det blir fart i rören igen. En bra idé är att göra en regelbunden avspolning av avloppsrören. Det förhindrar inte bara stopp i avloppet, utan förlänger även livslängden på rören.

Hör av dig till VVS-Huset om du vill veta mer!

Kontakta oss