Vatten

VVS-Husets medarbetare syns vid så väl installationer av kranar, varmvattenberedare och vattenmätare som vid omfattande stambyten i större fastigheter. Sedan 1932 har de arbetat med vattenanläggningar för bostäder och andra fastigheter.

De på VVS-Huset älskar det de kan bäst, nämligen omsorgsfulla installationer och noggrant underhåll. Därigenom säkerställer de alltid välfungerande anläggningar för tappvatten i bostäder, kontor och industrifastigheter. Deras mål är alltid att skapa hållbara och driftsäkra lösningar. Din investering ska ju stå sig i många år oavsett om du renoverar ditt badrum, installerar en varmvattenberedare eller behöver hjälp med rörläggning och stambyten.

VVS-Huset är inte bara en erfaren och pålitlig installatör utan också en kunnig rådgivare. Fråga dem gärna om råd när du står i begrepp att renovera eller bygga om ditt badrum, kök eller din tvättstuga. Tillsammans med deras partners kan de erbjuda helhetslösningar där du slipper bekymret med olika hantverkare och istället kan njuta av glädjen med det färdiga resultatet.

Goda råd om vatten från VVS-Huset

Här ger de goda råd, tips och information om vatten som kan vara värdefull för dig. Kom ihåg att du alltid kan höra av dig till VVS-Huset om du behöver ytterligare rådgivning och praktisk hjälp. De är ett auktoriserat VVS-företag som funnits sedan 1932.

Ta hand om din varmvattenberedare

Din varmvattenberedare är en central punkt i ditt hem. Inte bara för att du ska kunna duscha varmt och behagligt, men också för att få en bra vattenkvalitet. En dåligt skött varmvattenberedare är rena bakteriehärden, se därför till att ta hand om den väl med regelbunden översyn. Kontrollera även temperaturen så att den överstiger 60°C  för att undvika legionella. Eftersom varierad temperatur i varmvattenberedaren leder till ändrade tryckförhållanden är det även viktigt att kontrollera säkerhetsventilen några gånger om året. Om trycket är för högt kommer det vatten ur ventilen.

Stambyten, en lönsam investering

Med stambyte menas byte av de rörstammar som vertikalt leder vatten i en fastighet – både rent vatten som ska till byggnaden och det spillvatten som ska ut. Utöver rörstammarna för vatten förekommer det likaledes för gas, el och vatten för uppvärmningssystem (vattenburen värme till element).

Ett stambyte är inget som sker ofta, vanligtvis behöver rören bytas ut efter mellan 30 och 60 år. Det är svårt att vara mer exakt eftersom det är flera omständigheter som påverkar. Många betraktar bytet av rörstammar som en kostsam investering. Självklart är det ett omfattande arbete, men med den kunskap och erfarenhet som VVS-Huset i Malmö har, blir stambytet på sikt en lönsam affär.

Ofta renoveras badrummen i fastigheten i samband med stambytet. Det behövs eftersom många rör är svåra att komma åt utan att behöva bryta golv och väggar. Till saken hör att ett badrum behöver renoveras regelbundet eftersom tätskikten inte brukar hålla i mer än 30 år.

Tänk på att nya rörstammar inte bara minskar drifts- och underhållskostnaderna. Det ökar även värdet på fastigheten.

Hur du undviker legionella

Vattenkvaliteten i din fastighet eller bostad påverkas inte bara av yttre faktorer. För en hög vattenkvalitet är det viktigt att se över det egna uppvärmningssystemet. Framför allt är det legionellabakterier som trivs bra i stilla stående vatten och i vatten med för låg temperatur. Du kan vara på den säkra sidan om varmvattenberedaren hålls ren och har en temperaturer som överstiger 60°C. Om du drabbas av legionellabakterier är det viktigt att du får hjälp för att sanera.

VVS-Huset utför sanering och regelbundna efterkontroller. Åtgärderna består oftast av en noggrann genomgång av rörsystem, vattentemperaturer, renspolning samt ändringar av ledningar så att legionella risken kan minimeras i framtiden.

Vatten – installation, underhåll och reparationer

VVS-Huset i Malmö har sedan 1932 hjälpt bostadsrättsföreningar, fastighetsbolag, fastighetsförvaltare och privatpersoner med VVS. För dem är inget projekt för litet eller för stort. De står starka med flera skickliga samarbetspartners, dels leverantörer men också producenter och hantverkare. Hör av dig till VVS-Huset om du behöver hjälp med installation, underhåll och reparation av varmvattenberedare, kranar, blandare, dusch, badkar, tvättställ, vattenutkastare, pump, servisledning, varmvattencirkulation, avstängningsventiler och vattenmätare.

VVS-Huset är experter på vatten. De kan:

 • Varmvattenberedare
 • Tappvatten
 • Kranar och blandare
 • Dusch och badkar
 • Tvättställ
 • Badrum
 • Kök
 • Vattenutkastare
 • Cirkulationspump
 • Servisledning
 • Legionella
 • Varmvattencirkulation
 • Avstängningsventiler
 • Vattenmätare